top of page
Search

Skolekjøring- og TT-kontroll.

Store "avvik" på skolekjøring og TT.


Oslo Taxi: «Kontrollene av TT- og skolekjøring har avdekket et høyt antall turer der sjåføren har tatt store omveier, kjørt på feil takst, kjørt uten passasjer, eller hatt ureglementerte stopp eller på andre måter brutt reglene for denne kjøringen. Dette har ikke økonomiske konsekvenser for kunden eller oppdragsgiver, men betyr at store beløp blir unndratt fra Oslo Taxi og løyvehavere som følger reglene.»


Er dette en overraskelse for mange av oss sjåførene? Nei. Det har gått rykter om dette i mange år og mange av oss kjenner jo til sjåfører som kjører inn summer vi andre bare kan drømme om.


Dette reiser mange problemstillinger og særlig hvordan få til ett vanntett system som minimerer fusk og fanteri.


Det er også viktig å huske på at alle drosjesjåfører kan gjøre feil. En vanlig feil, er å ta en rute som viser seg å være lite smart. Det kan skje den beste. Min måte å løse det på, er å stoppe taksameter når jeg innser at en annen rute kunne være smartere. Det er også ganske vanlig å få en forhånd som ikke er merket TT. Skal jeg bare litt utenfor grensen til Oslo bruker jeg å stoppe taksameter ved grensen uten å slå en ny tur.


Valg av kjøreruter.

Her er en tur fra Skøyen til Stovner senter. Den korteste ruten som går via Ring 2 og Trondheimsveien er kortest, men innebærer mange lyskryss og en svært lav gjennomsnittsfart. Majorstukrysset fra vest til øst tar ofte svært langt tid. Den lengste veien innebærer ingen lyskryss om en da ekskluderer lyset over E6 ved Alnabru. En 4 km ekstra vei er 60 kroner. Det tilsvarer ca 7 minutter ved minutt-takst. Hva skal en så velge av rute?





Justering av TT-kjøring?

Vedlagt ligger noen kreditt-lister fra august 2022. De viser at jeg i gjennomsnitt ligger under og til dels langt under hva Oslo Taxi får fra Oslo kommune for TT-kjøring. Er det rettferdig at vi som har pluss i vår TT-kjøring, skal trekkes på samme måte som de med TT-kjøring til dels langt over hva Oslo Taxi får fra Oslo kommune?


Jeg mener at det burde være tak på hva en TT-tur skal koste. 500 kr burde være makspris uansett om det er helg eller hverdag. Det burde også være slik at under en viss pris skal det ikke trekkes av summen. Det kan være for eksempel det at en tur til 150 kr ikke har noe trekk.





Her har jeg en tur som viser hvor vanskelig det er å finne en rute i ett brøkdels av ett sekund.

Det forventes det av en proff sjåfør. Tåsenveien er stengt for gjennomkjøring så det gjør det ikke lettere.


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page