top of page
Search

Premium taxi.

Updated: Aug 6, 2022

Oslo Taxi burde for lengst ha etablert ett premium segment på samme måte som sentralen har maxi-taxi.


Utfordringen med Oslo Taxi er at selskapet eies av 620 kranglefanter. Der andre private selskaper kan snu på femøringen, må Oslo Taxi bruke en 12 felts motorvei. Oslo Taxi har heller ikke noen hverken i styrene eller administrasjonen som har erfaring i å drive en bedrift som må overleve i sterk konkurranse.


Frem til 2016 var transportbransjen regulert med løyver for drosjer, limousiner og maxi-taxi (9-16 passasjerer). Limousinene utgjorde en begrenset del av markedet og hadde lite volum. I 2016 etablerte Uber seg i Oslo med Uber Black. Det gjorde det mye lettere for kunder å bestille en limousin. Jeg merket fort at vi mistet mange kunder på Oslo Vest. På mange måter har jeg full forståelse for det. Når du bestiller en taxi og det kommer en gammel sliten, skitten og bulkete MB 124 med seter lappet med Gorilla tape, er det ikke mye å trakte etter. Hva gjør så Oslo Taxi? Ingenting. Der andre i ett kapitalistisk konkurransesamfunn hadde prøvd å ta opp konkurransen var drosjebransjen mest opptatt med å forby alt nytt og holde på status quo.


Det hadde nå vært en ypperlig mulighet for Oslo Taxi å etablere elektriske Premium elbiler og ta en del av markedet., men hvorfor er ikke Oslo Taxi egentlig interessert i å ta del i dette markedet og andre markeder? Taxifix hadde jo vært en ypperlig mulighet til å bli en bredere plattform for ulike bestillinger.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page